Oud en nieuw met daktuinen Gloria Ieper

Reconversieproject: oud en nieuw

Wat begon op de historische site van ‘De Meersen en De Looie’ groeide uit tot een bijzonder woonproject. Castelein ging de uitdaging aan om in de schaduw van de historische Sint-Maartenskathedraal en de Lakenhalle oude erfgoedelementen te combineren met nieuwbouw. Nieuw leven in een leegstaande site met respect voor groene ruimtes.

Image

Licht, lucht en groen

Wonen in het centrum van Ieper is zeer aantrekkelijk. De stad staat bekend om haar uitgebreide aanbod aan winkels en horeca en terzelfdertijd liggen de natuur en de rust ook vlakbij. Deze 80 nieuwe woningen en appartementen combineren frisse en hedendaagse flats maar ook gezinswoningen met een tuin. Iedereen vindt er zijn thuis: van jonge gezinnen tot senioren. 

Image

Groendaken en daktuinen

Bovenop het gebouw en op de kelder zijn de daktuinen te bewonderen. Groendaken spelen een belangrijke rol bij de buffering van regenwater. We zorgen voor de geschikte beplanting in functie van de draagkracht van de ondergrond. Via ingenieuze systemen wordt een enorm volume regenwater gedraineerd. Ontdek de unieke combinatie tussen licht, lucht en groen in de stad Ieper. 

 

Image
Image
Image
U bent
particulier
U bent
professioneel